Onko robotisaatio maailman mullistaneen digitalisaation seuraava askel? Muun muassa tätä pohdittiin robottiviikolla.

Sekä teollisuus, että yhteiskuntarakenteet ovat vahvassa murroksessa ja robotiikka on murroksen keskiössä useilla toimialoilla. Robotiikka tulee mullistamaan niin liikenteen kuin sairaanhoidon, PK-sektorista puhumattakaan. Kun yhtälöön lisätään laajemmassa mittakaavassa yleistyvä 3D-tulostus, ovat kehitysmahdollisuudet lähes rajattomat.

Vaikka teollisuuden robotisaatio ei ole asiana uusi, on myös teollisuusrobotiikka ottamassa aimo loikan eteenpäin. Cobotit (collaborative robot), kuten ABB:n YuMi, tuovat robotit tehtaan aidatuista tuotantosoluista ihmiskollegoiden keskelle. Robottien käyttö on entistä helpompaa ja tarvittavat investoinnit entistä pienempiä. Roboteista tulee meille arkipäiväisiä apulaisia yhä useammassa ammatissa.

Kansainvälinen markkina on vahvasti automatisoitu ja Suomen robottikanta on verrattain iäkäs. Pärjätäksemme kilpailussa, on Suomessakin uskallettava investoida. Robocossa haluamme rohkaista myös pienyrityksiä ottamaan ensiaskeleet automaatioon. Teemme parhaamme tehdäksemme toimittamamme robotit  helppokäyttöisiksi ja autamme sopivien automatisoitavien kokonaisuuksien määrittämisessä. Toimitamme YuMi-robottien mukana erittäin helppokäyttöisen käyttöliittymän, joka mahdollistaa robotin operoinnin aivan uudelle käyttäjäkunnalle.

Automatisointi on helpompaa kuin koskaan ennen. Nyt ei kannata jäädä junasta!

 

Roboco osallistui robottiviikkoon AiRo Islandilla ja kertoi mm. kuinka onnistua robottihankinnassa.

Roboco osallistui robottiviikkoon AiRo Islandilla ja kertoi mm. kuinka onnistua robottihankinnassa.